Lediga jobb - Platsannonser kommun för kommun
Platsannonserna hämtades från arbetsförmedlingen: 2017-12-28 13:35

Lediga jobb i Vindelns kommun (2404), Västerbottens län

Källahttp://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_över_Sveriges_kommuner
Folkmängd5 410
Täthet2,06Befolkningstäthet (invånare/km² land)
Area2 846,87Totalareal inklusive havsvattenareal (km²)
Land2 630,05Landareal (km²)
Sjö216,82Inlandsvattenareal, exkl de fyra stora sjöarna (km²)
Hav0,00Havsvattenareal (km²)

Platsannonser (Källa: http://api.arbetsformedlingen.se)

Platsannons

Mjukvarukonstruktör

Vår vision är lika enkel som självklar- Rototilt® på varje grävmaskin!

Just nu sökervår Teknikavdelning enMjukvarukonstrutkör, redo att ta sig an nya spännande och utvecklande utmaningarinom inbyggda system och IoT.Arbetsplats finns på vårt Umeå-kontor och på huvudkontoret i Vindeln.

Teknikavdelningen består idag av 20 personer indelade i 3 grupper – Produktutveckling, Produktvård/Konstruktion och Styrsystem. Som mjukvarukonstruktör innehar du en nyckelroll i gruppen Styrsystem.

Dina arbetsuppgifter kommer innebära att:
- Utveckla mjukvara till våra styrsystem och bidra till framtida funktionalitet.
- Designa nya och kreativa produkter och prototyper av IoT applikationer.
- Under utveckling, vara delaktig i hela kedjan från specifikation till design och verifiering av system och applikationer.
- Arbete med en innovativ produkt i en organisation med korta beslutsvägar.

I rollen som mjukvarukonstruktör hos oss arbetar du i ett mindre team där det är viktigt att du kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Du är strukturerad, resultatinriktad och har en stark drivkraft. För att lyckas i denna roll ska du ha ett stort intresse av mjukvaruutveckling av inbyggda system i realtidsmiljö och en relevant utbildning inom området. Erfarenhet av hydrauliskt styrda maskiner/fordon, säkerhetsklassad funktionalitet, reglerteknik och systemdesign är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet då du som anställd på Rototilt är en viktig ambassadör och enviktigdel ihelheten av nöjda kunder.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald
Publiceraddatum: 2017-12-22
Yrkesbenämning: Mjukvaruutvecklare
Antal platser: 1
Villkor: 
VaraktighetArbetstidArbetstidvaraktighetLöneform
TillsvidareHeltidHeltid Anställningstid enligt överenskommelseLön enligt överenskommelse
Ansökan: 
Sista ansökningsdag: 2018-06-10
Referens:
Webbplats: https://career.rototilt.com/jobs/69638-mjukvarukonstruktor?promotion=27586-arbetsformedlingen
Epostadress:
Övrigt:
Arbetsplats: 
Adress: Rototilt Group
Allan Jonssons väg 10
92231  Vindeln Sverige
Hemsida: http://www.rototilt.com
  
Platsannons

Assistent på heltid sökes till kund i Granö

Frösunda är ett av Sveriges största omsorgsföretag. Det, som skiljer oss från andra, är att vi är övertygade om att omsorgen behöver förbättras från grunden. Vår utgångspunkt är alltid kunden - i alla lägen, även när det blir obekvämt. Med 100 procent nöjda kunder i fokus ska vi bli det absolut bästa omsorgsföretaget i Sverige. Frösunda har ca 10.000 medarbetare och omsätter cirka 3 miljarder årligen. Vill du arbeta med kundens fokus, och ha ett förhållningssätt som innebär att det är kunden som får bestämma, samtidigt som vi i varje ögonblick arbetar för att samhällets resurser används effektivt och ansvarsfullt? Välkommen, då är du sannolikt rätt person för oss!

.

Personlig Assistans handlar i grund och botten om engagemang. Ett engagemang för en annan medmänniska som behöver hjälp med de saker i vardagen som många tar för givet, exempelvis att klä sig själv, att ta en promenad, att överhuvudtaget få vardagen fungerande. Vår bransch gör skillnad för människor - på riktigt. 

Yrket som personlig assistent ställer höga krav på flexibilitet, ansvarstagande och respekt. Din förmåga att arbeta utifrån kundens fokus och önskemål är avgörande för din lämplighet som personlig assistent. Respekt, Engagemang och Nyfikenhet är Frösundas värderingar och något som du förväntas arbeta utifrån. 
 
Vad kan Frösunda erbjuda mig?


* Vi erbjuder ett arbete som är meningsfullt och givande både för vår kund och för dig.
* Vi erbjuder ett arbete där du får utveckla din kommunikationsförmåga
* Vi erbjuder dig att ta ansvar
* Vi erbjuder ett varierande arbete där den ena dagen inte är den andra lik.

 
Vad innebär tjänsten?

Vi söker nu en assistent till vår kund i Granö.  Arbetet rör sig om en schemarad på cirka 100% med start så fort som möjligt. Arbetstiderna är förlagda mån-fre 0630-1430. Som assistent kommer du vara där din kunder väljer att befinna sig; i hemmet, på ärenden och på resor. Vår kund har en förvärvad hjärnskada och sitter i rullstol. Hon bor med sin man i en villa i Granö. Du bör vara social och lugn, ha god fysik då lyft förekommer, samt stabil och gärna med erfarenhet.

För oss är det meriterande med utbildning men inget krav. Vi tycker att den viktigaste egenskapen är din vilja. Din vilja att ta ansvar, visa engagemang och din empatiska förmåga är vad som ger våra kunder en kvalitativ assistans. Du bör vara rökfri och inneha körkort och bil.

Tjänsten tillsätts snarast  och rekrytering hålls löpande.
 
Frösunda tillämpar individuell lönesättning efter kollektivavtal
Publiceraddatum: 2017-12-14
Yrkesbenämning: Personlig assistent
Antal platser: 1
Villkor: 
VaraktighetArbetstidArbetstidvaraktighetLöneform
TillsvidareHeltidHeltid TillsvidareFast månads- vecko- eller timlön
Ansökan: 
Sista ansökningsdag: 2018-01-13
Referens:
Webbplats: http://www.staffrec.se/viewjob.php?source=AMS&id=96168
Epostadress:
Övrigt:
Arbetsplats: 
Adress: Frösunda
Kungsgatan 36
90325  Umeå Sverige
Hemsida: http://www.frosunda.se
  
Platsannons

Bemannia söker Lärarvikarie till Vindeln

Bemannia är ett auktoriserat bemanningsföretag med 35 års erfarenhet av bemanning och rekrytering. Bemannia tillhandahåller personal från förskola till gymnasium.

Vi söker nu fler blivande vikarier. Du behöver inte vara behörig lärare. Våra vikarier besitter olika kvalitéer och erfarenheter som kan bidra till ungas lärande. Det kan vara allt från språkkunskaper, ett brinnande intresse för samhällsfrågor till erfarenhet av ideellt arbete för barn/ungdomar. Som anställd hos oss genomgår du en introduktionsutbildning där du får verktyg för att leda och lära andra.

Vi söker dig som vill jobbar på förskola, grundskola eller gymnasium.
Varmt välkommen att skicka in Din ansökan redan idag!

Om tjänsten:

Som lärarvikarie ersätter du skolans ordinarie personal vid frånvaro. Du ansvarar för- och leder undervisningen. I de flesta fallen har du en planering att utgå ifrån men du kan även bli ansvarig för att sköta planeringen själv. Det är du som väljer hur mycket du vill jobba samt vilka dagar. Du har din egna profil där du kan välja vilka årskurser samt ämnen som du vill vikariera inom. Vi ser till att du blir matchad med rätt uppdrag.

Din profil:

Vi söker dig som har en avslutad gymnasieexamen och brinnande engagemang för arbete med barn och unga. Du är en tydlig ledare och en bra förebild. Du har tidigare erfarenheter av arbete med barn, exempelvis som läxhjälpare, idrottstränare, lägerledare eller liknande. Vi vänder oss framför allt till dig som studerar på högskola och universitet. Är du utbildad lärare, på väg att bli det eller har tidigare erfarenheter av undervisning är det meriterande.Är detta ett arbete för dig? Skicka in din ansökan redan idag

Vi värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Sök tjänsten genom att klicka på ansök nedan. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa av ansvarig rekryterare, förnamn.efternamn@bemannia.se. Ange annonstiteln för den tjänst som din fråga berör i ämnesraden i ditt mail.

För generella funderingar kring din ansökan eller vår rekryteringsprocess når du oss under kontorstid på jobb@bemannia.se alternativt 08-84 53 00.Våra tjänster finner du på följande sida

Vill du registrera ditt CV kan du göra det på följande sida.
Då finns du med i vår databas även för framtida rekryteringar.

Bemannia är ett publikt och svenskägt bemannings- och rekryteringsföretag som tillhandahåller kompetent och kvalificerad personal genom uthyrning, rekrytering och personalentreprenader inom Organisation & Ledarskap, PR & Information, Marknad & Sälj, Ekonomi, Juridik, HR & Personal, Fastighet & Teknik, IT & Data samt Kontor & Administration. Bemannia har ramavtal med 220 kommuner och ett 100-tal förvaltningar, bolag och myndigheter runtom i Sverige.

Bemannia är medlem i Bemanningsföretagen och är ett auktoriserat bemanningsföretag samt har kollektivavtal med Unionen, Akademikerna samt SEKO. Bemannia är kvalitetscertifierat enligt Kvalitetsledningssystem ISO 9001:2008, Miljöledningssystem 14001:2004 samt Arbetsmiljöcertifierat enligt OHSAS 18001:2007. Ledningen för bolaget har varit verksam i branschen i 35 år.

Välkommen till Bemannia - Rätt Person Direkt!

www.bemannia.se www.facebook.com/bemannia
Publiceraddatum: 2017-12-14
Yrkesbenämning: Lärare i förskoleklass
Antal platser: 1
Villkor: 
VaraktighetArbetstidArbetstidvaraktighetLöneform
TillsvidareDeltidHeltid/Deltid ..
Ansökan: 
Sista ansökningsdag: 2017-12-28
Referens:
Webbplats: http://www.bemannia.se/lediga-jobb/?mtrpage=assignment&mtrt=ams&mtrid=16046
Epostadress:
Övrigt:
Arbetsplats: 
Adress: Bemannia Kontor
Sveavägen 155
11346  Stockholm Sverige
Hemsida:
  
Platsannons

Tekniker till Indexator

Om kundföretaget
Indexator Rotator Systems är världens ledande tillverkare av hydrauliska rotatorer och tillhörande utrustning. Med stolt ursprung i Vindeln erbjuder de en unik kombination av teknisk kompetens och kvalitet. Indexator arbetar aktivt med värdegrundsfrågor och är måna om att skapa en miljö där alla trivs och har möjlighet att utvecklas.

www.indexator.se

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att vara en del i ett projekt för att CE-märka ett 100-tal lyftanordningar som Indexator har i sin produktionsanläggning.
Projektledaren tillhandahåller ritningar och beräkningar till dig, därefter kommer du att provbelasta och riskbedöma anordningar samt dokumentera uppgifter i ett datasystem.

Du kommer även utforma användarmanualer och bruksanvisningar för de olika anordningarna.Din profil
Vi ser att du är en tekniskt kunnig person som har ett härligt engagemang och lusten att göra ett riktigt bra arbete. Ordning och reda är något du tycker om och du har ett öga för att se vad som behöver prioriteras.

Övrig information
Tjänsten beräknas att starta efter årsskiftet, så skicka din ansökan redan idag till oss!
www.konsultia.se

Om oss
Vårt mål är att vara Norrlands bästa bemanningsföretag!

Konsultia är specialister på personaluthyrning och rekrytering till Norrlands industri- och logistikföretag.

Genom att erbjuda en bra arbetsmiljö, spännande uppdrag och goda utvecklingsmöjligheter arbetar vi för att vara branschens attraktivaste arbetsgivare. Hos oss är människorna vår viktigaste tillgång.

Konsultia är ett auktoriserat bemanningsföretag som har kollektivavtal. Det innebär att du som anställd har schyssta villkor. Du har marknadsmässig lön, reglerad semester, rätt till sjuklön samt pension och försäkringar. Dessutom får alla våra anställda friskvårdsbidrag och tillgång till företagshälsovård. Konsultia är kvalitéts- miljö- och arbetsmiljöcertifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 samt OHSAS 18001.
Vi brinner för industrijobben i Norrland och känner stolthet för den närvaro vi erbjuder våra kunder. Våra kontor finns etablerade i Skellefteå, Robertsfors, Umeå, Örnsköldsvik, Sundsvall, Gävle, Borlänge och Bollnäs. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.konsultia.se
Publiceraddatum: 2017-12-12
Yrkesbenämning: Kvalitetssamordnare
Antal platser: 1
Villkor: 
VaraktighetArbetstidArbetstidvaraktighetLöneform
3 - 6 månaderHeltidHeltid Visstid, 3-6 månaderFast lön
Ansökan: 
Sista ansökningsdag: 2017-12-31
Referens: 864
Webbplats: http://konsultia.se/annonser/?jaid=864
Epostadress:
Övrigt:
Arbetsplats: 
Adress: Konsultia AB
Östra Strandgatan 26 a
90333  Umeå Sverige
Hemsida: http://www.konsultia.se/
  
Platsannons

Försökstekniker

Enheten för skoglig fältforskning
Enheten fo¨r skoglig fa¨ltforskning vid Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, so¨ker en försökstekniker med inriktning mot långsiktiga skogliga fältförsök. SLU förfogar över ett stort antal långsiktiga skogliga fältförsök i hela Sverige. De äldsta försöken som fortfarande är aktiva och mäts regelbundet anlades redan 1902. En stor del av dagens praktiska skogsbruk har utvecklats med kunskapsstöd från dessa långsiktiga fältförsök och de utgör en hörnsten i dagens moderna skogsskötsel- och skogsekologiska forskning. Vi söker nu en medarbetare som kan medverka till att långsiktigt bevara och utveckla denna forskningsinfrastruktur. Du kommer att arbetat parallellt med erfaren personal under ett par år för att så småningom överta det operativa ansvaret för fältförsöken. 

Svartbergets fältforskningsstation är belägen strax utanför Vindeln, ca 6 mil nordväst om Umeå. Fältforskningsenheten i Vindeln har hand om cirka 2500 hektar skogsmark, Svartberget och Kulbäcklidens försöksparker i nära anslutning till stationen samt ytterligare drygt 3000 hektar i Norrbottens län, Ätnarova försökspark. Dessutom ansvarar enheten för skötsel av ca 500 skogliga fältförsök i norra Sverige och ett antal större försöksområden.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att ansvara för de långsiktiga skogliga fältförsöken i norra Sverige. Du ska förutom att genomföra återkommande revisioner av befintliga fältförsök även delta i utläggning av nya fältförsök. Under barmarksperioden innebär arbetet en hel del utomhusvistelse och resande, främst i norra Sverige. Du ska alltså vara beredd på att ligga ut i fält under kortare perioder. Efter en inlärningstid kommer du att ansvara för arbetslag som tillsammans med dig eller självständigt utför mätningar i fält. Du kommer också att ansvara för innehållet i metadatabaser och försöksdatabaser kopplade till de långsiktiga fältförsöken.

Kvalifikationer:
Vi söker dig med skoglig utbildning och god fältvana. Du ska ha blick för skogen och vara väl insatt i metodik för trädmätning och fältdatainsamling. Erfarenhet av databasarbete är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och värdesätter såväl förmåga att arbeta självständigt som i team. Av särskilt stor betydelse är ansvarstagande, noggrannhet, kvalitetsmedvetenhet och förmåga att strukturera och prioritera arbetsuppgifter effektivt. Du bör ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska, gärna också på svenska. B-körkort är ett krav och förarbevis för terrängfordon är meriterande. 

Placering:
Placering vid Svartbergets fältforskningsstation i Vindeln

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU tillämpar provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2018-01-08

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och utnyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning.
Publiceraddatum: 2017-12-11
Yrkesbenämning: Jägmästare
Antal platser: 1
Villkor: 
VaraktighetArbetstidArbetstidvaraktighetLöneform
TillsvidareHeltid Heltid/ Ej specificeratMånadslön
Ansökan: 
Sista ansökningsdag: 2018-01-08
Referens:
Webbplats: https://www.slu.se/om-slu/lediga-tjanster/?rmpage=job&rmjob=384
Epostadress:
Övrigt:
Arbetsplats: 
Adress: Sveriges lantbruksuniversitet
Sveriges lantbruksuniversitet
90183  Umeå Sverige
Hemsida: http://www.slu.se
  
Platsannons

Försökstekniker

Enhetens för skoglig fältforskning
Svartbergets fältforskningsstation är belägen strax utanför Vindeln, ca 6 mil nordväst om Umeå. Fältforskningsenheten i Vindeln har hand om cirka 2500 hektar skogsmark, Svartberget och Kulbäcklidens försöksparker i nära anslutning till stationen samt ytterligare drygt 3000 hektar i Norrbottens län, Ätnarova försökspark. Dessutom ansvarar enheten för skötsel av ca 500 skogliga fältförsök i norra Sverige och ett antal större försöksområden. Inom och i anslutning till Svartbergets försökspark finns ett 6 780 hektar stort avrinningsområde, Krycklans försöksområde, som utgör ett biflöde till Vindelälven. Mätningar av hydrologi, klimat, vatten- och markvattenkemi har pågått i Krycklan i över 30 år. Forskning inom Krycklans avrinningsområde integrerar mark- och akvatiska system och fokuserar främst på små vattendrags olika biogeokemiska sammansättning och motståndskraft mot förändringar. Målet med studierna i Krycklan är att skapa bättre metoder och modeller för att förutsäga hur naturen kommer att se ut i framtiden under förändrade förutsättningar såsom ett varmare klimat.

Krycklan ingår i sin tur i två stora fältforskningsinfrastrukturer som Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) är värd för, Svenska ICOS (Integrated carbon observation system) och SITES (Swedish Infrastructure for Ecosystem Science). Svenska ICOS (www.icos-sweden.se) är en forskningsinfrastruktur för långtidsstudier av ekosystems växelverkan med klimatet, vilken även är en del av ett Europeiskt konsortium för forskningsinfrastuktur. SITES är ett nätverk av svenska fältforskningsstationer (www.fieldsites.se).

Arbetsuppgifter:
Vi söker dig som vill vara med och utveckla samt underhålla Krycklans forskningsinfrastruktur. En stor del av arbetet består av kvalitetssäkring och leverans av data till pågående forskningsprojekt inom området. En viktig arbetsuppgift är att koordinera personal, forskare samt studenter inom hela avrinningsområdet samt ansvara för att information om all verksamhet är lätt tillgänglig framför allt för forskarsamhället. I arbetet ingår även att ansvara för årlig inventering av laboratoriematerial och utrustning, planera och samordna provtagning av bäck- och grundvatten, sjöar, mark respektive snö. Du ska också regelbundet utföra kvalitetskontroll av data samt i mån av tid utgöra en resurs vid provtagning av vatten och mark.

Kvalifikationer:
Anställningen kräver att du har en naturvetenskaplig/teknisk akademisk examen med inriktning mot hydrologi/geologi, samt att du har erfarenhet av provtagning i bäckar och sjöar, resp av jord och snö. Vi vill också att du är bekant med att arbeta i en laboratoriemiljö och att upparbeta prover. Det är meriterande om du även har kunskap om lab- resp. fältprotokoll.

Vi vill att du har grundläggande kunskap om fältbaserade mätinstrument och dataloggrar. Eftersom arbetet innebär en hel del administration är det också en fördel om du har vana av att arbeta med program som Proceedo och Palette.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och värdesätter såväl förmåga att arbeta självständigt som i team. Av särskilt stor betydelse är ansvarstagande, noggrannhet, kvalitetsmedvetenhet och förmåga att strukturera och prioritera arbetsuppgifter effektivt. Du bör ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska, gärna också på svenska. B-körkort är ett krav och förarbevis för terrängfordon är meriterande.

Placering:
Placering vid Svartbergets fältforskningsstation i Vindeln

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU tillämpar provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2018-01-08.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och utnyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning.
Publiceraddatum: 2017-12-11
Yrkesbenämning: Hydrogeolog
Antal platser: 1
Villkor: 
VaraktighetArbetstidArbetstidvaraktighetLöneform
TillsvidareHeltid Heltid/ Ej specificeratMånadslön
Ansökan: 
Sista ansökningsdag: 2018-01-08
Referens:
Webbplats: https://www.slu.se/om-slu/lediga-tjanster/?rmpage=job&rmjob=382
Epostadress:
Övrigt:
Arbetsplats: 
Adress: Sveriges lantbruksuniversitet
Sveriges lantbruksuniversitet
90183  Umeå Sverige
Hemsida: http://www.slu.se
  
Platsannons

Forskningsingenjör

Enheten för skoglig fältforskning
Enheten fo¨r skoglig fa¨ltforskning vid Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, so¨ker en forskningsingenjo¨r med inriktning mot mikrometeorologiska och ekologiska fa¨ltma¨tning Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) a¨r va¨rd fo¨r Svenska ICOS (Integrated carbon observation system) och SITES (Swedish Infrastructure for Ecosystem Science). Svenska ICOS (www.icos-sweden.se) a¨r en forskningsinfrastruktur fo¨r la°ngtidsstudier av ekosystems va¨xelverkan med klimatet, vilken a¨ven a¨r en del av ett Europeiskt konsortium fo¨r forskningsinfrastuktur (ICOS-ERIC; www.icos-infrastructure.eu). SITES a¨r ett na¨tverk av svenska fa¨ltforskningsstationer (www.fieldsites.se). Tre avancerade ICOS-stationer a¨r lokaliserade vid SLU ´s fa¨ltforskningsstation i Vindeln. En av stationerna ma¨ter olika va¨xthusgasers koncentrationer i atmosfa¨ren och tva° stationer ma¨ter gas- och energiflo¨den o¨ver myr- och skogsekosystem. Vid ekosystemstationerna sker kontinuerliga ma¨tningar av de turbulenta flo¨dena av koldioxid, metan och vattena°nga (”eddy-covariance”-metodik) samt energiflo¨den o¨ver skog och myr. Vidare ma¨ts en rad abiotiska ekosystemvariabler sa°som temperatur i mark och luft, stra°lningskomponenter samt olika biologiska responser i sa°va¨l mark som i vegetation. Uto¨ver automatiserade ma¨tningar inga°r a¨ven manuella ma¨tningar av olika slag. Syftet med ma¨tstationerna a¨r att la°ngsiktigt kunna fo¨lja utbytet av va¨xthusgaser mellan olika ekosystem och atmosfa¨ren, och att fo¨rse samha¨llet med beslutsunderlag i klimatrelaterade fra°gor. 

Vi so¨ker nu ytterligare en forskningsingenjo¨r till va°rt team med placering vid Enheten fo¨r Skoglig Fa¨ltforskning, Svartbergets fa¨ltforskningsstation i Vindeln. Svartbergets fältforskningsstation är belägen strax utanför Vindeln, ca 6 mil nordväst om Umeå. Fältforskningsenheten i Vindeln har hand om cirka 2500 hektar skogsmark, Svartberget och Kulbäcklidens försöksparker i nära anslutning till stationen samt ytterligare drygt 3000 hektar i Norrbottens län, Ätnarova försökspark. Dessutom ansvarar enheten för skötsel av ca 500 skogliga fältförsök i norra Sverige.

Arbetsuppgifter:
Vi so¨ker dig som vill vara med och utveckla forskningsinfrastrukturerna i Vindeln. En stor del av arbetet besta°r av o¨vervakning, kalibrering, underha°ll och kvalitetskontroll av ma¨tsystem pa° marken och i master, samt databearbetning och leverans av data. En stor del av arbetet sker utomhus. Arbetet inneha°ller sa°va¨l dagliga rutiner som tempora¨ra intensivare ma¨tkampanjer. Vidare inneba¨r arbetet na¨ra kontakter och samarbete med olika forskare och forskagrupper samt med o¨vrig personal vid Vindelns fo¨rso¨ksparker. Du kan ocksa° bli delaktig i andra forskningsprojekt som bedrivs vid Vindelns fo¨rso¨ksparker.

Kvalifikationer:
Tjänsten kräver att du har en naturvetenskaplig/teknisk akademisk examen med inriktning mot mikrometeorologi, naturgeografi, miljömätteknik, fysik eller motsvarande, som ocksa° inkluderar modern avancerad ma¨tteknik inom respektive omra°de. Av sa¨rskild vikt a¨r att du har utbildning/erfarenhet av automatiserade ma¨tsystem och vid behov kan arbeta i meteorologiska ma¨ttorn upp till 150 meter. Vi ser ga¨rna att du har disputerat men det a¨r inget krav. Kompetens inom mikrometeorologisk ma¨tteknik a¨r meriterande liksom erfarenhet av automatiska gasanalysma¨tsystem, ma¨tning i fa¨lt, datainsamling och datahantering. Vi la¨gger stor vikt vid dina personliga egenskaper och va¨rdesa¨tter sa°va¨l fo¨rma°ga att arbeta sja¨lvsta¨ndigt som i team. Av sa¨rskilt stor betydelse a¨r ansvarstagande, noggrannhet, kvalitetsmedvetenhet och fo¨rma°ga att strukturera och prioritera arbetsuppgifter effektivt. Du bo¨r ha en god fo¨rma°ga att uttrycka dig i tal och skrift pa° engelska, liksom ocksa° pa° svenska. B-ko¨rkort a¨r ett krav.

Placering:
Placering vid Svartbergets fältforskningsstation i Vindeln

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU tillämpar provanställning. 

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2018-01-08

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och utnyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning.
Publiceraddatum: 2017-12-11
Yrkesbenämning: Jägmästare
Antal platser: 1
Villkor: 
VaraktighetArbetstidArbetstidvaraktighetLöneform
TillsvidareHeltid Heltid/ Ej specificeratMånadslön
Ansökan: 
Sista ansökningsdag: 2018-01-08
Referens:
Webbplats: https://www.slu.se/om-slu/lediga-tjanster/?rmpage=job&rmjob=376
Epostadress:
Övrigt:
Arbetsplats: 
Adress: Sveriges lantbruksuniversitet
Sveriges lantbruksuniversitet
90183  Umeå Sverige
Hemsida: http://www.slu.se
  
Platsannons

Försökstekniker

Enheten för skoglig fältforskning
Svartbergets fältforskningsstation är belägen strax utanför Vindeln, ca 6 mil nordväst om Umeå. Fältforskningsenheten i Vindeln har hand om cirka 2500 hektar skogsmark, Svartberget och Kulbäcklidens försöksparker i nära anslutning till stationen samt ytterligare drygt 3000 hektar i Norrbottens län, Ätnarova försökspark. Dessutom ansvarar stationen för skötsel av ca 500 skogliga fältförsök i norra Sverige och ett antal större försöksområden. Vid Svartbergets fältforskningsstation finns två stora fältforskningsinfrastrukturer som Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) är värd för, Svenska ICOS (Integrated carbon observation system) (www.icos-sweden.se) och SITES (Swedish Infrastructure for Ecosystem Science)(www.fieldsites.se). Svartberget ingår som en av nio forskningsstationer inom nätverket SITES. Samarbete sker mellan de ingående stationerna. Inom båda dessa infrastrukturer pågår omfattande mätprogram, vilka består av såväl automatiserade som manuella mätningar av olika slag.

Arbetsuppgifter:
Vi söker dig som vill ansvara för insamling och bearbetning av olika typer av fjärranalysdata och GIS-data på SLUs skogliga försöksparker i norra Sverige. Arbetet innebär bland annat att regelbundet uppdatera försöksparkernas indelningsregister och GIS-data. Du förväntas bistå med installation, driftsättning kontroll och underhåll av instrument för manuella och automatiserade mätningar. Främst handlar detta om dataloggrar och spektrala sensorer, samt de installationer i form av el, nätverk etc. som behövs för att dessa skall fungera.

Kvalifikationer:
Skoglig högskoleutbildning och praktisk erfarenhet av skoglig inventering och inventeringsdesign för insamlande av referensdata är ett krav liksom erfarenhet av drönarflygning och efterbehandling av insamlade data, främst i Agisoft Photoscan. Du bör behärska grunderna i programmering med CRBasic. Erfarenhet av bearbetning av fotogrammetriska punktmål och hur de kopplas det till fältmätt referensdata är meriterande liksom kunskap om programmen R, QTModeler, Realworks och LASTools. Vi ser gärna att du har kunskap inom GIS och fjärranalys samt inmätning med GNSS.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och värdesätter såväl förmåga att arbeta självständigt som i team. Av särskilt stor betydelse är ansvarstagande, noggrannhet, kvalitetsmedvetenhet och förmåga att strukturera och prioritera arbetsuppgifter effektivt. Du bör ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska och svenska. B-körkort är ett krav.

Placering:
Placering vid Svartbergets fältforskningsstation i Vindeln

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU tillämpar provanställning. 

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse. 

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2018-01-08.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och utnyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning.
Publiceraddatum: 2017-12-11
Yrkesbenämning: Jägmästare
Antal platser: 1
Villkor: 
VaraktighetArbetstidArbetstidvaraktighetLöneform
TillsvidareHeltid Heltid/ Ej specificeratMånadslön
Ansökan: 
Sista ansökningsdag: 2018-01-08
Referens:
Webbplats: https://www.slu.se/om-slu/lediga-tjanster/?rmpage=job&rmjob=374
Epostadress:
Övrigt:
Arbetsplats: 
Adress: Sveriges lantbruksuniversitet
Sveriges lantbruksuniversitet
90183  Umeå Sverige
Hemsida: http://www.slu.se
  

Platsannons

Speciallärare

I Vindelns kommun bor ca 5 500 invånare, och vi trivs alldeles utmärkt. Kommunen passar bra för barnfamiljer och vi arbetar för ett bra näringslivsklimat med tillväxt. Vindelns kommun och näringslivet har tillsammans arbetat fram vår Vision 2020; "Vindeln är Umeåregionens bästa kommun för barnfamiljer och företagsamma människor. Här skapar vi tillsammans hållbar tillväxt förenat med en kreativ, hälsosam och trygg livsmiljö."

Vindelns kommun har sökt statsbidrag för att förstärka organisationen inom grundskolans tidigare årskurser. Förstärkningarna planeras för att förbättra kvaliteten ytterligare och ge eleverna bättre förutsättningar för kunskap.
Under förutsättning av beviljat stöd, söker vi nu en speciallärare. En viktig förutsättning för lärande är att elevernas läsutveckling stimuleras tidigt. Ditt uppdrag kommer i första hand att vara inriktat mot läsutveckling för barn i årskurs F-3. Undervisning för dessa årskurser finns i fem skolor i kommunen, och Du kommer att arbeta tillsammans med elever vid samtliga enheter.

Du är behörig speciallärare/specialpedagog gärna med fördjupning inom läsutveckling.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Den som söker jobb i Vindelns kommun får gärna ha intresse av att även tjänstgöra som deltidsbrandman hos oss.

Denna rekrytering sker helt genom Vindelns kommuns försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Vänligen respektera detta.

Ansökan sker via länken nedan.
Publiceraddatum: 2017-12-08
Yrkesbenämning: Speciallärare
Antal platser: 1
Villkor: 
VaraktighetArbetstidArbetstidvaraktighetLöneform
TillsvidareHeltidHeltid TillsvidareMånadslön Ange löneanspråk i ansökan
Ansökan: 
Sista ansökningsdag: 2018-01-12
Referens: 17-110
Webbplats: http://www.hrsupporten.se/vindeln.php
Epostadress:
Övrigt:
Arbetsplats: 
Adress: Vindelns kommun
Kommunalhusvägen 11
92281  VINDELN Sverige
Hemsida: www.vindeln.se
  
Platsannons

Vill du jobba extra som personlig assistent i Vindeln?

Nu söker vi personliga assistenter till en av våra kunder i Vindeln. Vår kund är en kvinna i äldre medelåldern som bland annat tycker om blommor, matlagning och bakning. Som personlig assistent hos henne kommer du att vara till hjälp där funktionsnedsättningen sätter gränser. Arbetsuppgifterna innebär bland annat stöttning vid städning, handling och matlagning. Du kommer att finnas till hjälp vid på- och avklädning, hjälpa vår kund med hennes katt och skötsel av akvariet. Inga tunga lyft förekommer.

Vad vi kan erbjuda dig

Vi kan erbjuda extrajobb hos vår kund och söker dig som är intresserad av att bli timvikarie i personalgruppen. Arbetstiderna är på dagtid under vardag och helg.

Vem vi söker

Vi tror att du som söker tjänsten är lugn, trygg, lyhörd och positiv som person med en viss livserfarenhet. Du bör inte vara allergisk mot pälsdjur då kunden har katter och ibland hund hemma. B-körkort. tillgång till egen bil, samt erfarenhet från personlig assistans eller vård och omsorg ses som meriterande. Vi ser gärna kvinnliga sökanden men stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Arbetstid/Varaktighet: Dagtid
Lön: Fast timlön enligt överenskommelse. Övriga ersättningar enligt kollektivavtal
Tillträde: Enligt överenskommelse
Ansökan: Din ansökan läses av personal på Humana, av kunden och hennes anhöriga


Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har cirka 15 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge och Finland som utför omsorgstjänster till över 7 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”.
Publiceraddatum: 2017-12-05
Yrkesbenämning: Personlig assistent
Antal platser: 1
Villkor: 
VaraktighetArbetstidArbetstidvaraktighetLöneform
TillsvidareDeltid Deltid/ Ej specificeratFast timlön enligt överenskommelse
Ansökan: 
Sista ansökningsdag: 2018-01-05
Referens:
Webbplats: http://www.humana.se/om-oss/jobba-hos-oss/Lediga-jobb-assistans/?rmpage=job&rmjob=10942
Epostadress:
Övrigt:
Arbetsplats: 
Adress: Humana Assistans AB
Renmarkstorget 11, 1tr
90326  Umeå Sverige
Hemsida: http://www.humana.se/personligassistans
  
Platsannons

Behandlingsassistenter, sommar- och timtidsvikarier

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet.

SiS LVM-hem Renforsen ligger i Vindeln, ca 5,5 mil från Umeå. Vård och behandling ges till personer med alkohol-, tablett- och narkotikamissbruk. Renforsen är ett LVM-hem vilket innebär att man tar emot personer som dömts till vård för sitt missbruk. Vård erbjuds även på frivillig bas i mån av platstillgång. Renforsen består av tre avdelningar med totalt 18 LVM-platser:

- Manliga avdelningen har 8 öppna platser och bedriver vård och behandling.
- Slutna avdelningen har 10 platser samt 1 LVU-plats för övernattning och arbetar med avgiftning och motivation till vård i öppnare former.

Värdegrund
Det arbete som bedrivs på SiS LVM-hem Renforsen ska genomsyras av institutionens värdegrund som utgörs av tre ledord;

Respekt - Jag respekterar dig som människa, bemöter dig med öppenhet och accepterar våra olikheter. Jag värdesätter din kunskap och dina erfarenheter.

Omtanke - Jag lyssnar aktivt, visar att jag försöker förstå och ger dig stöd. Jag är vänlig, hänsynsfull och engagerad.

Tydlighet - Jag ger den information som behövs för att vi ska kunna samarbeta. Jag uttrycker mig vårdat och begripligt och försäkrar mig om att du förstår vad jag menar. Jag genomför mina åtaganden och gör det jag säger att jag ska göra.

ARBETSUPPGIFTER
- Arbeta självständigt och i team med andra medarbetare
- Dokumentera
- Klientresor kan ingå
- Vissa sjukvårdsuppgifter ingår (ev delegering)
- Medverka till att ge klienterna en meningsfull fritid
- Avdelningsarbete som ex städning, tvätt och mathantering

KVALIFIKATIONER
Behandlingsassistent, undersköterska/mentalskötare, socionom, beteendevetare eller annan utbildning eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig.

Du ska ha ett genuint intresse för behandlingsarbete och att möta människor i utsatta situationer.

God förmåga att hantera konflikter är också ett krav.

Erfarenhet inom missbruksvård/psykiatri meriteras, dock kräver vi att du har arbetslivserfarenhet.

Det ingår bilkörning i arbetet, vilket kräver att du har körkort B, samt att din hälsa medger längre bilfärder.

Du får ej ha anmärkningar i polisens belastnings- och misstankeregister.

Du måste vara säkerhetsmedveten.

God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, datorvana är önskvärt.

Vi fäster mycket stor vikt vid personlig lämplighet där egenskaper som empatisk förmåga, samarbetsförmåga, flexibilitet och ett positivt förhållningssätt värderas högt.

ÖVRIGT
Utdrag ur polisregistret görs rutinmässigt på personer som kommer ifråga om anställning.

Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Publiceraddatum: 2017-11-29
Yrkesbenämning: Behandlingsassistent/Socialpedagog
Antal platser: 8
Villkor: 
VaraktighetArbetstidArbetstidvaraktighetLöneform
3 - 6 månaderDeltidTimavlönad. Enligt överenskommelse. Schema. Tidsbegränsad anställning, tillträde: 2018-01-08 Eller enligt överenskommelse.Timlön Individuell lönesättning. Ange löneanspråk.
Ansökan: 
Sista ansökningsdag: 2018-01-01
Referens: A735473
Webbplats: https://recruit.visma.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=6695b8d9-354c-4798-92cf-a9bb662b6d8d&TK=1038cab2-1b2f-4022-9a64-6f9815422ae5
Epostadress:
Övrigt:
Arbetsplats: 
Adress: Statens institutionsstyrelse, SiS LVM-hem Renforsen i Vindeln
Box 30224
10425  Stockholm Sverige
Hemsida: http://www.stat-inst.se/vara-institutioner/norra-regionen/renforsen/institutionen-start/
  

Platsannons

Timvikarie inom skolan i Vindelns kommun. Vid behov.

Skolorna i Vindelns kommun, Renforsskolan, Älvbrinkens Skola samt i Hällnäs, Granö, Tvärålund och Åmsele är i behov av vikarier som kan arbeta timtid vid behov.

Arbetet som vikarie innebär att vikariera i klasser med barn i åldern från 6 år till
och med årskurs 9. Behov av vikarier finns för arbetsuppgifters som elevassistent, klassassistent, förskollärare eller lärare.

Behov av vikarie varierar i tid från någon timme i månaden till sammanhängande längre vikariat.
Publiceraddatum: 2017-10-23
Yrkesbenämning: Elevassistent
Antal platser: 
Villkor: 
VaraktighetArbetstidArbetstidvaraktighetLöneform
max 10 dagarHeltid/DeltidTidsbegränsad Timtid vid behov. Kan finnas längre vikariat.Timlön. Vid vikariat längre än tre månader övergår det till månadslön.
Ansökan: 
Sista ansökningsdag: 2018-06-10
Referens:
Webbplats:
Epostadress:
Övrigt: Om du är intresserad och vill veta mer så är du välkommen att besöka Älvbrinkens Skola och Renforsskolan. Boka gärna en tid med skoladministratören på skolan.
Arbetsplats: 
Adress: Vindelns Kommun

92281  VINDELN 
Hemsida: http://www.vindeln.se
  
Marshal Marshal är en svit av verktyg för bland annat databasanalys, export/arkivering, förteckning/underhåll, import/indexering, datamigrering, dokumentkonvertering, integration och kodgenerering.

Marshal används typiskt vid sammanställning och export av information från verksamhetssystem i samband med arkivering. I detta exempel har vi sammanställt information från arbetsförmedlingen och kompletterat denna med kommuninformation från wikipedia samt länkat till karttjänsten på hitta.se

Så här använder ni Marshal för att få er verksamhets information till ert elektroniska arkiv.
Här hittar ni teknisk dokumentation av Marshal